Tjänster

Klamas Kultur & Nöje kan, förutom att producera teater i alla former, också erbjuda tjänster i form av regi, manus och skådespeleri.

REGI

Sedan regidebuten 1989, med farsen ”Maka på din make” på Vänersborgs Teater har Håkan Klamas regisserat åtskilliga föreställningar genom åren, både fars, komedi, buskis, revy, historiska dramer och barnteater. Efter ett antal framgångsrika år tillsammans med teatergruppen ”Gäddbilen” i Vänersborg flyttade han till Halland och har haft regiuppdrag av bl.a. Sällskapet EBBE (historiska dramer), Lerumsrevyn och sommarlustspelet i Ängelholm. Numera bor Håkan i Alingsås, och tar gärna regiuppdrag i mån av tid.

MANUS

Håkan Klamas har skrivit tre egna pjäser vilka man kan få läsa – och ansöka om att få spela – genom att maila till hakan@klamas.se

 • Hönor & Svärmeri
  Ett farsartat lustspel som utspelar sig på 50-talet och är en mycket underhållande kärlekshistoria med bin och en ständigt hungrig blivande svärmor i centrum.
 • Rent Mjöl i Påsen
  En väldigt charmig, och lagom snurrig, historia om två systrar, en bortsprungen råtta, en antik urna och en man utan byxor.
  Ska spelas i Ängelholm sommaren 2015.
 • En Pudel i Verkstan
  En fabriksfars som utspelar sig på 1970-talet och kretsar kring en mystisk kärleksaffär, en skendöd fabrikör och en burk med roliga piller.

SKÅDESPELARE

Håkan Klamas erbjuder dessutom sina tjänster som skådespelare där han har sina främsta meriter från Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg (som Valdemar i Krister Classons ”Jäkelskapstrilogi”) samt ett antal mindre TV- och filmroller. En uppskattad komiker med tajming och känsla som främsta egenskaper.


« Tillbaka